4 Aralık 2011 Pazar

Amonyaklı Pasta

Malzemeler :
                   Hamuru için : 2 yumurta
                                       1 kahve fincanı süt
                                       1 kahve fincanı şeker
                                       1 kahve fincanı margarin
                                       1 çorba kaşığı toz amonyak
                                       1 paket vanilya
                                       Aldığı kadar un
Hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur. 6 eşit parçaya bölünür. Çok ince olmayacak şekilde oklava ile açılır.
180 derece fırında pembeleşmeye başlayana kadar pişirilir. 
                  Kreması için : 2 kg süt
                                       2 yumurta
                                       2 su bardağı şeker
                                       7 çorba kaşığı nişasta
                                       2 çorba kaşığı un
                                       1 paket vanilya
                                       1/2 limon suyu
Bütün malzeme karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınarak çırpılır. Ilımaya başlayınca 100 gr margarin konulularak çırpmaya devam edilir. İsteğe göre sade veya kakolu krema yapılabilir. Daha sonra pişirdiğimiz 6 adet hamurun aralarına sürülerek üzeri kaplanır. İstenildiği gibi süslenir. çok güzel ama biraz zahmetli bir pastadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder