21 Temmuz 2011 Perşembe

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba...

En son yazımı gönderdikten kısa bir süre sonra bu kış hiç atlatamadığım grip tekrar kapımı çaldı. Ama bu sefer çok farklıydı. Bir hapşurukla başladı düşmeyen ateş ve zatüreyle devam etti. Çok zor günlerdi gerçekten Allah kimseye yaşatmasın. Hastanede 4 gün boyunca sürekli serum ve ilaç tedavisinin ardından 15 gün evde tedavi baya hırpaladı beni. Hastaneye yatmadan önce her ihtimale karşı gebelik testi yaptım ne olur ne olmaz diye sonuç negatif çıktı. İçim çok rahat şekilde tedavimi oldum ki tomografi röntgen falan çekildi. Derken bunca yorucu günün ardından bir test daha yaptım ama bu sefer sonuç pozitif çıktı. Çok sevindim ama bir yandan da korku sardı içimi. Çünkü aldığım onca serum 2 röntgen 2 tomografinin ne etkisi olur düşüncesi çok tedirgin etti beni. Bir yandanda insan hamile olduğunu ancak bir ay geçince öğrenebiliyor nasıl olacakta o bir ay bilmeden kendini bu tür şeylerden koruyacak. Aslında hastanelerde kadınlara yapılacak her uygulama öncesi kan testi ile gebelik kontrolü yapılmalı.
Neyse oldu bir kere deyip araştırma yapmaya başladım. Okuduğum onca makalede çokta kötü şeyler yazmıyordu. içim biraz olsun rahatladı. Herkesin çok iyi bir doktor dediği bir doktordan randevu aldım. Doktor yerine geç ve çok sinirili geldi. Hamile olduğumu ama öncesinde yaşadıklarımı anlattım. O dakikadan sonra adamın ağzından bir tek iyi ihtimal çıkmadı. Ultrasona ise sadece 4-5 haftalık gebelik mevcut yazdırmak için baktı. Bize bir hafta süre verdi karar vermemiz için ve o kadar eminki aldıracağımızdan hani olurda aldırmazsak gelirsiniz ilaç falan yazarız dedi. Hani nasıl olsa alınacak boşuna bir hafta ilaç kullanma diye düşünüyor. Daha sonra zatüre olduğumda gittiğim doktor aynı hastanede oldukları için hamile olduğumu duymuş beni aradı. Aman Ebru Hanım ilaçlar çok yoğun çok zara verir hamileliği sonlandırın diye tavsiyede bulundu. Kesinlikle küçük yerlerde doktor bulmak gerçekten çok zor. Burada doktorlar en ufak risk bile almak istemiyorlar. Benzer durumu 1. hamileliğimde yaşamıştım. Kanımda toksoplazma çıkmıştı ve doktor hemen alalım demişti.
İstanbul'da Doç.Dr.Ramazan Mercan'a gitmiştim ilk hamileliğimde o kadar mükemmel bir doktor ki anlatamam. Bebek sağlıklı duruyor 4 ay bekleyelim amniyosentede her şey belli olur demişti ve öyle oldu sonuç iyi çıktı ve kızım İpek 4300 gr 56 cm kocaman bir çok sağlıklı bebek olarak dünyaya geldi. İlk hamileliğimde olduğu gibi bunda da olumsuzluğu duyunca Ramazan Bey'in kapısını çaldık. Her zamanki olumlu tavrı ile her şeyin yolunda olduğunu bebeğin şimdilik çok sağlıklı olduğunu her hangi bir olumsuzluk yokken hamileliği sonlandırmanın gereksiz olduğunu söyledi. İçim çok rahat Ramazan Bey'den Allah razı olsun. Onun için ne kadar övgü dolu söz söylesem az olur.
Uzun lafın kısası yaşadığım bu yoğun dönemde malesef hiç bir şey paylaşamadım. İnşallah bundan sonra kaldığım yerden devam edeceğim. Paylaşımlar baya birikti:)
Allah herkese sağlık, mutluluk dolu bir yaşam versin...

1 yorum:

  1. geçmiş olsun

    Allah tamamına erdirsin.
    Hayırlı evlat etsin

    maşesef bazı doktorlar kasaplığa özeniyorlar sanırım.

    senin canın mı yanar işin sonunda bi cana kıymak var kimin umrunda

    benim kuzene de bebeğin kafa yapısı küçük almamız lazım dendi ama kuzen aldırmam ne olursa olsun dedi
    ve şimdi çok sağlıklı bir kızı var

    YanıtlaSil