Malzemeler :
5 adet yufka
0,5 paket fiyonk makarna (pastavilla tercihim)
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
tuz
İçi için ; beyaz peynir, lor ve maydanoz ( isteğe göre kıymalıda yapılır)
Yapılışı: Öncelikle makarnayı haşlıyoruz. Markanamız soğurken büyük bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Yufkalarımızın 2 tanesini tepsiye aralarına hazırladığımız sütlü karışımdan azar azar dökerek tepsiye döşüyoruz. 3. yufkayı ikiye bölerek yarısını üzerine koyduktan sonra makarnamızın yarısını döküyoruz ve peynirli içimizi üzerine ilave dip kalan makarnamızı döküp sütlü karışımdan birz ilave ediyoruz. Kalan yufkamızı aralarına sütlü malzememizden koyup kapatıyoruz. Kalan sütün tamamını tepsinin üzerine döküyoruz. Arzuya göre susam çörekotu döküp 2-3 saat beklettikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarttıktan sonra biraz su serpip üzerini bir bezle kapatıp demlendiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder