14 Şubat 2011 Pazartesi

Ekmek Makarnası

Bayat ekmekleri değerlendirmek için annem ara sıra yapardı. Dün akşam canım istedi bende deneyeyim dedim. Evde kalan 5-6 dilim bayat ekmekle 5 dakikada hazırladım. Çokta lezzetli oldu.
Buharda pişirme yapmak için çelik bir süzgeçim vardı. Uygun bir tencereye çelik süzgeçi taktım. Ekmekleri küp küp doğradıktan sonra süzgeçe koydum. Kaynamış suyu üzerinden döküp kapağı kapalı 3-4 dakika bekledikten sonra borcama aldım. Üzerine peynir ve Bolu'ya ait keş dediğimiz malzemeden rendeledim. Tavada kızdırdığım yağıda gezdirdikten sonra afiyetle yedik. Çok çabuk hazırlanan bu yemek eşimle benim çok hoşumuza gitti. Bundan sonra ara sıra yaparım.

4 yorum:

  1. ilginc cidden, denenecekler listemde yerini aldi. Ellerine saglik.

    Saygimla.

    YanıtlaSil
  2. Bayat ekmekleri değerlendirmek için iyi bir yöntemmiş.Denemekte fayda var.

    YanıtlaSil
  3. Bayat ekmekleri genelde küçük küpler halinde dorayıp kıtır ekmek yaparım. Pazar akşamı birden aklıma geldi. Ekmeklerin lapa olmaması için sıcak suya atmadım süçgeçe koyup üzerine döktüm. Denemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. bayat ekmek yumurta karıştırılmış süte batırılıp tavada kızartılınca da gayet güzel oluyo :)

    YanıtlaSil