24 Ekim 2010 Pazar

Galetalı Pasta

Günümde yapmıştım sağolsun arkadaşlarım çok beğendi. Kreması şekersiz olduğu için hafif bir tatlı dolaptan çıkarıp 1 saat sonra servis edilince daha güzel oldu. Tekrar yaptığımda fotoğrafını çekmeyi unutmayacağım.

Malzemeler :
                    4 yumurta
                    1 su bardağı galeta unu
                    1 subardağı un
                    1 su bardağı şeker
                    1 au bardağı ceviz veya fındık
                    1/2 su bardağı su
                    1 su bardağı sıvı yağ
                    1 paket kabartma tozu
                    1 paket vanilya
Normal kek gibi sırasıyla malzemeler çırpılır. Dikdörtgen borcama dökülür. 180 derece fırında pişirilir.
Şerbeti için :
                   2 su bardağı su
                   2 su bardağı şeker
                   1-2 damla limon
iyice kaynatılır. Kek ılık şerbet ılık şekilde kekin üzerine dökülür.
Kreması :
                  1 kg. süt
                  3 kaşık dolusu un
                 (2 kaşık şeker konulsa iyi olur)
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Soğuğa yakın içine bir paket krem şanti konularak iyice çırpılır. Şerbetlenen kek soğuyunca kreması dökülür. Dolapta bekletilerek servis yapılır. Üzeri isteğe göre hindisatan cevizi veya şekerleme ile süslenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder