23 Ocak 2010 Cumartesi

Tırtıl Kurabiye


Malzemeler :

125 gr. margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
hamurun bir kısmına kakao ilave edilerek iki renkli yapılabilir.
Yapılışı :

Tüm malzemeler kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur. Tırtıl Kurabiye aparatına dolacak şekilde hamur ile doldurun. Daha sonra parmağınızla iterek hamuru çıkarın ve 4-5 cm uzunluğunda hamurlar çıkararak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. İstenilen şekilde süslenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder