30 Ocak 2010 Cumartesi

Dün akşam akıtma yaptık


Kayınvalidem akıtma yapmak konusunda çok başarılı bir kadın. Kocaman bir tencere akıtma yapmış yine, pişir pişir bitmedi. Sağolsun eli hiç aza gitmiyor. Bu yüzdende etrafımızdaki herkes tadına bakabiliyor akıtmaların. Ellerine ve emeğine sağlık annemizin.
Malzemeler :
3 yumurta
Su ve süt karışımı
Toz maya
Yeteri kadar un
Tuz ve şeker
(genelde içine çok ince kıyılmış ısırgan otu koyuyor)
Boza kıvamında ( az daha sıvı olabilir) bir hamur hazırlayıp mayalanması için bekletiyor. Orta boy bir kahve kupası ile ölçerek döküyor tavaya ki tüm akıtmalar eşit kalınlıkta olsun diye. İlk gördüğümde çok beğenmiştim bu fikri. Tamamen yağsız pişirip tabağa aldıktan sonra üst yüzeyine fırça ile sıvı yağ sürüyor. 10-15 tane üst üste geldikten sonra biz yemeğe başlıyoruz o pişirmeye devam ediyor. Peynir, salça, kıymalı iç malzemelerinden hangisini istersen onunla yiyorsun. Çok lezzetli çok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder