22 Kasım 2009 Pazar

Elmalı Kurabiye

MALZEMELER
250 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

İçi için :
5 adet elma
1,5 çay bardağı şeker
biraz tarçın

Yapılışı :
İç malzemesi elmalar pişene kadar karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri hepsi kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar yuvarlak açılarak ortasına içmalzemeden konulur. Malzemenin iki kenarına gelen kısımlardan üst üste kapatılır. Uçları açık kalır. Yağlı kağıtla kaplanan fırın tepsisinde 180 derecede hafif rengi değişene kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra ılıkken üzerine pudra şekeri dökülür. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder